Dumfries spreekt van 'bijzondere groep': 'Frimpong zei het als nieuweling al'

Dumfries spreekt van 'bijzondere groep': 'Frimpong zei het als nieuweling al'

23-11-2022 09:27 Laatste update: 24-11-2022 14:12
36

Denzel Dumfries is blij met de aanwezigheid van Virgil van Dijk bij het Nederlands elftal. De Oranje-aanvoerder ontbrak vorig jaar op het EK en dat gemis was volgens Dumfries voelbaar.

Van Dijk raakte in aanloop naar het EK zwaar geblesseerd, waardoor Oranje het zonder zijn captain moest stellen. "Dat had zeker impact", vertelt Dumfries aan Voetbal International. "Virgil is één van de beste, zo niet de beste verdediger van de wereld. En dan brengt hij ook nog zijn enorme aanwezigheid met zich mee. Virgil is van cruciaal belang voor deze groep. Dat gemis bleef een beetje onderbelicht tijdens het EK."

Hoewel Van Dijk een grote rol speelt in het huidige elftal van Louis van Gaal, treden andere jongens op de voorgrond. "Memphis is heel erg aanwezig. Ook Noa Lang is een leuke jongen in de omgang binnen het team", aldus Dumfries. "Jeremie Frimpong zei het laatst nog, dat hij als nieuweling meteen kon merken dat wij echt een team zijn. Dit is echt een bijzondere groep. Je merkt het bijvoorbeeld tijdens het eten. De tafelbezettingen wisselen voortdurend. Omdat iedereen het goed met elkaar kan vinden, maakt het niet uit bij wie je gaat zitten."