Marokkaans international Aboukhlal (ex-AZ) in de wolken: 'Grootste droom komt uit'

Marokkaans international Aboukhlal (ex-AZ) in de wolken: 'Grootste droom komt uit'

23-11-2022 10:59 Laatste update: 12:12
12

Zakaria Aboukhlal ziet op het WK in Qatar een jongensdroom uitkomen. De oud-aanvaller van AZ hield niet altijd rekening met een plek in de selectie van Marokko, dat dinsdag Kroatië treft.

Aboukhlal, die tegenwoordig uitkomt voor Toulouse in de Ligue 1, hoorde pas op 11 november dat hij zijn koffers kon pakken voor de trip naar Qatar. "Ik zette buiten naast de kleedkamer de stream aan op YouTube, en er kwamer steeds meer jongens bij om te kijken. Dat maakte het nóg spannender, want moet je voorstellen dat je dan niet geselecteerd wordt", aldus de aanvaller in gesprek met de NOS

Bondscoach Walid Regragui liet de naam van Aboukhlal vervolgens vallen, iets waar hij niet altijd rekening mee hield. "Eerst leek het erop dat ik lange tijd uit de roulatie zou liggen. Maar ik heb hier in Doha iedere dag wel vier of vijf keer getraind om het toch nog te redden. Ik ben terug en mijn grootste voetbaldroom gaat uitkomen." Dinsdag begint het WK voor Marokko. Om 11.00 uur is vice-wereldkampioen Kroatië de tegenstander. Aboukhlal begint op de bank. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie