Van Marwijk pleit voor basisplaats Klaassen: 'Dat past goed bij elkaar'

Van Marwijk pleit voor basisplaats Klaassen: 'Dat past goed bij elkaar'

23-11-2022 14:10
78

Bert van Marwijk denkt dat het Nederlands elftal ver kan komen op het WK. De voormalig succescoach van Oranje ziet in Davy Klaassen een ideale aanvallende middenvelder in het systeem van Louis van Gaal.

"Het Nederlands elftal heeft normaal gesproken een selectie waarmee je het toernooi kunt winnen. We hebben spelers bij Liverpool, Manchester City, Barcelona, Bayern München, Manchester United en Internazionale. Dat is de absolute top", zegt Van Marwijk tegen Voetbal International. De oud-bondscoach legt uit wat de sleutel tot succes is voor Oranje. "De driehoek van de twee spitsen met de nummer tien is heel erg belangrijk."

"Als Depay gaat spelen, moet je kijken naar wie daar het beste bij past", vervolgt Van Marwijk, die op de klik van Memphis met de ontbrekende Georginio Wijnaldum wijst. "Ik denk dat Steven Bergwijn iets meer vanaf de zijkant dat ook met Depay heeft. Dan moet je er een goede nummer tien bij zoeken. Een loper die er overheen komt. Klaassen zou dat kunnen."

Tegen Senegal speelde Cody Gakpo als diepste middenvelder. "Ik vind Gakpo een heel goede speler aan de bal, maar Klaassen is een voetballer die heel goed kan spelen zonder dat hij de bal vaak raakt. Als Berghuis vanaf het midden dan de ballen kan geven op de diepgaande mensen voorin, heb je denk ik wel iets wat goed bij elkaar past."