Advocaat komt met statement: Ihattaren is weer op vrije voeten

Advocaat komt met statement: Ihattaren is weer op vrije voeten

23-11-2022 19:29 Laatste update: 19:34
58

Mohamed Ihattaren is weer op vrije voeten. De linkspoot werd dinsdag aangehouden door de politie in Utrecht op verdenking van betrokkenheid bij een ernstige bedreiging. Dat bevestigt zijn advocaat Sander Janssen op Twitter via een statement. 

Dinsdag werd Ihattaren aangehouden in een huis in Utrecht, meldde De Telegraaf. Inmiddels zou Ihattaren verklaringen hebben afgelegd. 'Het betreft een zaak van geruime tijd geleden die bij de politie in onderzoek is', zegt Janssen. 'Mohamed heeft verklaringen afgelegd en is woensdag weer in vrijheid gesteld'. 

Ihattaren kent volgens de advocaat een veelbewogen periode. Janssen bevestigt dat de twintigjarige voetballer op de weg terug is en binnenkort afreist naar Italië om daar de trainingen te hervatten. 'Ihattaren hoopt dat hem de rust en gelegenheid zal worden geboden om zich weer 100 procent te kunnen richten op voetbal.'

Ihattaren staat bij Juventus onder contract tot 2025. Zijn huurperiode bij Ajax begon veelbelovend, maar na allerlei strapatsen buiten de lijnen besloot de Amsterdamse club de optie tot koop niet te lichten.