Plotselinge WK-trend krijgt navolging in Eredivisie: 'Kan niemand tegen zijn'

Plotselinge WK-trend krijgt navolging in Eredivisie: 'Kan niemand tegen zijn'

23-11-2022 20:40 Laatste update: 20:42
91

Het is één van de meest besproken onderwerpen sinds de start van het WK: de enorme hoeveelheid blessuretijd die de arbitrage elke wedstrijd toekent. Ook in de Eredivisie gaat dat vaker gebeuren, verwacht scheidsrechtersbaas Dick van Egmond.

De gemiddelde zuivere speeltijd van één wedstrijd gemeten over alle competities is normaal gesproken 52 minuten. Te laag, vindt de FIFA. De wereldvoetbalbond stelt er nu paal en perk aan en laat scheidsrechters veel meer blessuretijd rekenen dan voetbalvolgers gewend zijn. "Heel goed", reageert Van Egmond tegenover het Eindhovens Dagblad.

Het nieuwe 'blessuretijdbeleid' kan navolging krijgen in het Nederlandse voetbal. "Positieve aandacht voor dit fenomeen kan zeker geen kwaad. We zijn al een aantal jaren bezig om dit beter te regelen in de Eredivisie en het aantal minuten neemt al toe. Maar daar kraait meestal geen haan naar."

Het valt Van Egmond op dat 'spelers en trainers steeds vaker tijd proberen te rekken'. Ook is er een VAR bijgekomen en wordt er vaker gewisseld. Bovendien zorgt meer zuivere speeltijd voor een competitie met een eerlijker verloop, zegt hij. "We moeten scherp zijn op de tijd die dat allemaal kost. Daar kan niemand tegen zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s