Courtois over Noppert: 'Ik wist wie hij was, hij is een heel goede keeper'

Courtois over Noppert: 'Ik wist wie hij was, hij is een heel goede keeper'

23-11-2022 22:46 Laatste update: 22:51
29

Thibaus Courtois heeft België knap op de been gehouden in het WK-duel tegen Canada. Dat deed hij onder andere door een penalty te stoppen van Alphonso Davies. Bij het Nederlands elftal hield Andries Noppert ook de nul. Wat blijkt nou? De twee kennen elkaar. 

Een ontspannen Courtois verschijnt na afloop van de wedstrijd voor de camera van de NOS. "Beginnen aan een toernooi zonder tegendoelpunt is fijn. In het begin van mijn loopbaan was ik geen strafschopkiller, maar de voorbije jaren ben ik daarin gegroeid bij Real Madrid. Ik stopte er vijf van de tien."

Oranje hield met Andries Noppert in het doel ook de nul. "Of ik hem ken? Ik ken hem een klein beetje. Het handschoenenmerk waar hij mee keept, daar werkt een goede vriend van mij. Ik wist wel wie hij was. Hij is een heel goede keeper", reageert hij vol lof.

"Heel eerlijk, vandaag was ons niveau tegen Canada niet goed genoeg. We moeten onze tijd nemen en de vrije man zoeken. We moeten durven onder de pressing uit te voetballen. Als we dat niet gaan doen, dan blijven we het hele toernooi harken. Als je Spanje ziet spelen… Dat is het niveau dat je moet halen als je ver wil komen", concludeerde de doelman van de Rode Duivels.