Dumfries zelfkritisch na Senegal: 'Ik weet wat er beter moet'

Dumfries zelfkritisch na Senegal: 'Ik weet wat er beter moet'

24-11-2022 14:45 Laatste update: 14:50
11

Denzel Dumfries was blij met de overwinning op Senegal, maar over het spel was de rechtervleugelverdediger niet tevreden. Volgens Dumfries kan Oranje veel beter en moet dat tegen Ecuador worden laten zien.

"Het was een goede uitslag, maar ik ben niet tevreden over het spel. We waren slordig aan de bal", was Dumfries zelfkritisch donderdagmiddag op de persconferentie. "We hebben nu genoeg aandacht besteed aan het analyseren van de wedstrijd en ik weet nu wat ik beter moet doen", vervolgde hij.

Het verschil met tegenstanders die niet uit Europa komen is het fysieke gedeelte. "Ze schromen de duels niet en zijn anders gestructureerd als team. We moeten ons vooral focussen op onszelf en de dingen meenemen die we hebben geleerd van de wedstrijd tegen Senegal. Het belangrijkste is om zuiverder aan de bal te zijn. Als dat op orde is, kunnen we tegen iedereen spelen."

Het werken onder bondscoach Louis van Gaal bevalt hem goed. "Er zit een stijgende lijn in", zegt hij. "Ik denk dat hij er veel aan heeft bijgedragen. Er is echt een topsportklimaat gecreëerd", aldus de Internazionale-speler.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s