Ontketend Brazilië rekent na rust af met Servië: Richarlison maakt prachtgoal

24-11-2022 21:56 Laatste update: 22:01
75

Brazilië heeft donderdagavond in de tweede helft afgerekend met Servië. Richarlison kroonde zich met twee doelpunten, waarvan de tweede schitterend was, tot de grote man bij De Gele Kanaries.

Brazilië begon met een voorhoede bestaande uit Raphinha, Richarlison en Vinícius Júnior. Spelmaker Neymar werd door bondscoach Tite achter de drie aanvallers geposteerd. Bij Servië was er een basisplaats voor aanvoerder en Ajax-speler Dusan Tadic.

De vijfvoudig wereldkampioen wist zijn favorietenrol in de openingsfase niet echt waar te maken. De ploeg van bondscoach Tite had veelvuldig de bal, maar wist dat niet uit te drukken in kansen. Tot het aanbreken van de 35e minuut, toen Raphinha vrij kwam voor de goal na een prachtige combinatie. De aanvaller van Barcelona produceerde een slap schotje dat makkelijk kon worden gepareerd door Servië doelman Milinković-Savić.

Servië stond verdedigend goed, en gaf nauwelijks iets weg. De 0-0 ruststand was dan ook zeker niet onverdiend. Brazilië scoorde één keer eerder niet in de eerste helft tijdens een openingsduel op het WK. Dat was toevallig genoeg in 1974, ook tegen Servië, destijds nog Joegoslavië.

Na rust begon de Braziliaanse motor te draaien. Richarlison gaf daarvoor het startschot. De aanvaller schoot van dichtbij binnen uit een rebound. Een kleine tien minuten en een aantal mooi uitgespeelde kansen later sloeg hij opnieuw toe. Na een prachtige controle werkte hij de bal middels een omhaal tegen de touwen: 2-0. Invaller Gabriel Jesus raakte nog de paal, en ook Antony kwam nog binnen de lijnen. Een derde treffer bleef Servië, dat de tweede helft vrijwel niets in te brengen had, bespaard. Door de overwinning gaat Brazilië aan kop in groep G. Kameroen en Servië staan onderaan met elk een punt.