Lozano onthult transfersoap: 'Ineens hing Carlo Ancelotti aan de telefoon'

Lozano onthult transfersoap: 'Ineens hing Carlo Ancelotti aan de telefoon'

24-11-2022 23:55
26

Hirving Lozano is nog steeds blij dat hij 2017 de overstap maakte van Pachuca FC naar PSV. Volgens de Mexicaan heeft de overstap hem veel geleerd en had hij het erg naar zijn zin in Eindhoven.

"Ik nam mijn familie de hele wereld over en uiteindelijk kwamen we uit in Eindhoven bij PSV", vertelt Lozano over het keuzeproces bij The Players Tribune. "Dankzij god liep de overgang toen heel erg soepeltjes. In mijn eerste seizoen werden we kampioen van Nederland en het jaar daarop speelden we Champions League en was ik basisspeler bij het nationale elftal van Mexico."

Lozano vindt dat hij toen te weinig stil stond bij de mooie momenten die zijn loopbaan hem toen al gaf. "Ik had vaker even moeten stoppen en mezelf moeten afvragen wat er allemaal gebeurde om me heen. Hoe we ineens dit mooie leven hadden als familie. Sinds mijn debuut en de periode bij PSV is er zoveel gebeurd. Sommige jaren voelden echt aan als een paar dagen."

Uiteindelijk kwam voor Lozano een prachtig belletje in 2019. "Ineens hing Carlo Ancelotti aan de telefoon. Hij had me tijdens het WK zien spelen en mijn goal was bij hem opgevallen. Hij belde me persoonlijk dat hij mij bij Napoli wilde hebben." Lozano vertrok uiteindelijk voor 45 miljoen euro naar Italië. Mede door blessures heeft hij nog geen seizoen lang een vaste basisplaats gekregen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s