Perez op de barricaden voor 'makkelijke' kritiek op Bergwijn: Dat is niet oké

Perez op de barricaden voor 'makkelijke' kritiek op Bergwijn: "Dat is niet oké"

25-11-2022 10:28
48

Kenneth Perez vindt de kritiek op Steven Bergwijn te ver gaan. De aanvaller van Ajax en het Nederlands elftal zou enkel en alleen beoordeeld moeten worden op wat hij op het veld laat zien, vindt de ESPN-analist.

Bergwijn schoof twee dagen geleden aan bij een persconferentie, maar had er duidelijk geen zin in en sloot zich meerdere keren, zonder toelichting, aan bij de woorden van Davy Klaassen. Het kwam hem op veel kritiek te staan van de Nederlandse verslaggevers, die ter plaatse zijn in Qatar. Perez vindt dat echter 'te makkelijk'.

"Ik lees overal dat het een schande is, maar een voetballer is geen prater. Een voetballer is een voetballer", verklaart de ESPN-analist bij WK Praat. "Hij wordt niet betaald om de pers te woord te staan. Misschien is Bergwijn wel hartstikke zenuwachtig, schuw of verlegen. Als hij dit niet zo goed kan, vind ik niet dat je zo over hem heen kunt vallen. Dat is niet oké."

Perez vervolgt: "Ik heb liever dat Bergwijn lekker gaat voetballen, in plaats van hele monologen te houden. Ik merk ook aan mezelf dat ik meer sympathie heb voor spelres die leuke interviews geven, maar in principe moet dat niet meetellen. Dat hoort niet zo."