Noppert boezemde geen angst in: 'Ik dacht: concurrentie is sterker geweest'

Noppert boezemde geen angst in: 'Ik dacht: concurrentie is sterker geweest'

25-11-2022 12:35
10

Andries Noppert weet niet wat hem overkomt, maar Nick Hengelman óók niet. De doelman vertelt in JUICHEN, de WK-podcast van VoetbalPrimeur, over zijn ervaringen met de Friese doelman, met wie hij veel omging bij Go Ahead Eagles.

Noppert en Hengelman waren vorig seizoen ploeggenoten bij Go Ahead Eagles. Hij kende zijn Friese 'concurrent' aanvankelijk amper en dacht de huidige doelman van sc Heerenveen daarom wel te kunnen hebben. "De kwaliteiten van Andries die kende ik nog niet zo goed, want hij had nog niet zoveel gespeeld", vertelt Hengelman.

"In eerste instantie denk je: de concurrentie in de Eredivisie is weleens sterker geweest", erkent de clubloze doelman, die echter snel terugkwam van die gedachte. "De eerste vijf wedstrijden speelde hij fenomenaal. De rest van het seizoen ook gewoon goed."

Noppert, die precies een jaar geleden nog op de bank zat bij Go Ahead, speelde zich in de basis ten koste van Warner Hahn. Hengelman zag het allemaal gebeuren. "Hij begon zo goed, dat je vanaf dat moment denkt: laat ik maar gewoon gaan zitten en van het spelletje genieten op de bank."

Hengelman spreekt Noppert nog geregeld. "Wat ik hem altijd zeg is dat hij moet genieten en beseffen wat er aan de hand is. Volgens mij doet hij dat ook wel. Hij is nuchter en gaat er goed mee om. Hij heeft met onder andere Remko Pasveer natuurlijk ook spelers om zich heen die hem kunnen vertellen hoe het in zijn werk gaat."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s