Van der Vaart begrijpt Oranje-wijziging: 'We zeggen dat Suárez moet afvallen...'

Van der Vaart begrijpt Oranje-wijziging: 'We zeggen dat Suárez moet afvallen...'

25-11-2022 16:42
19

Rafael van der Vaart begrijpt dat Louis van Gaal tegen Ecuador voor Jurriën Timber kiest in plaats van Matthijs de Ligt. De 109-voudig Oranje-international vindt de Bayern München-verdediger zelfs te zwaar.

De Ligt kreeg tegen Senegal (0-2) de voorkeur boven Timber, al moet hij tegen Ecuador pas op de plaats maken. "Ja, ik moet eerlijk zeggen: hij viel tegen", zegt Van der Vaart bij de NOS over De Ligt. "Hij voelt zich niet lekker in die rol. Wat me vooral opviel: we zeggen dat Suárez moet afvallen... De Ligt moet echt in spiermassa afvallen."

"Hij is niet wendbaar meer. Hij heeft te veel in het krachthonk gezeten in Turijn en München", vervolgt Van der Vaart. "Niet meer doen, gewoon lekker voetballend trainen." Van Gaal laat naast Timber ook Teun Koopmeiners en Davy Klaassen starten. "Drie nieuwe spelers, dat is best veel. Zeker als je een wedstrijd gewonnen hebt."

"Dat laat zien dat Van Gaal toch niet helemaal tevreden is", aldus de voormalig middenvelder, die Steven Berghuis graag in de basis had gezien. "Voor Frenkie de Jong is het lekker, iemand in de controle. Maar ik had Berghuis dan wel graag achter de spits gezien, om die balletjes erachter te leggen."