Van Gaal schaart zich achter Oranje: 'Knap dat je de wedstrijd zo nog uitspeelt'

Van Gaal schaart zich achter Oranje: 'Knap dat je de wedstrijd zo nog uitspeelt'

25-11-2022 19:39 Laatste update: 19:49
88

Bondscoach Louis van Gaal was gematigd positief na het duel met Ecuador. De trainer van Oranje zag een feller en betere tegenstander, maar volgens hem is er nog geen vuiltje aan de lucht voor Oranje. Ook haalt Van Gaal uit naar de negatieve toon van de Nederlandse media.

"In balbezit hebben we een slecht beeld gegeven", vertelt Van Gaal tegenover de NOS. "Ecuador was in principe veel feller. Zij wonnen elk duel en dan krijg je een moeilijke wedstrijd. Dat heeft niks met willen te maken, maar met de cultuur van het land. Zij gaan voor alle duels, strijdbaarheid zit daar in de cultuur. Als je dan ook nog eens als Oranje elke bal aan de verkeerde kleur geeft, dan is het knap dat je de wedstrijd nog zo uitspeelt."

Van Gaal kijkt in ieder geval met een positief gevoel richting de toekomst. Hij denkt dat het goede spel van Oranje er absoluut nog aankomt. "Ik ben niet zo somber na dit gelijkspel, want ik weet dat mijn spelers het kunnen. Dat hebben ze vandaag alleen niet zo laten zien. In de Nations League hebben we bijvoorbeeld laten zien dat we wel vanuit balbezit kunnen voetballen."

Als Van Gaal wordt gevraagd naar de voldoendes bij Oranje en kritiek die analisten op spelers hadden, slaat de sfeer om. "Ik kan wel stoer doen en onvoldoendes uitdelen, maar ik zit hier niet om cijfers te geven. Ik wil mijn team bliven steunen. Ik zie het heel anders dan de Nederlandse media. Ik vind dat die ook wel eens wat positiever mogen zijn over Oranje. Daar mag best wat meer steun bijkomen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie