Memphis belooft verbetering tegen Qatar: 'Daar gaan we voor zorgen'

Memphis belooft verbetering tegen Qatar: 'Daar gaan we voor zorgen'

25-11-2022 20:00
63

Ook Memphis Depay was niet tevreden met het spel van Oranje tegen Ecuador vrijdagavond. De spits kwam zelf in de rust binnen de lijnen, maar kon ook zijn stempel niet drukken op de wedstrijd. Maar Memphis belooft verbetering tijdens de laatste groepswedstrijd tegen Qatar.

"We hebben de wedstrijd er wel een soort van uitgesleept vandaag", reflecteert Memphis op het duel met Ecuador. "Zij waren inderdaad beter. Met een 1-1 moeten wij echt genoegen nemen. In dit systeem weet je dat de afstanden naar elkaar soms groot zijn, maar je moet wel op het juiste moment jezelf aanbieden. Dat mislukte vandaag, waardoor we lastig aan voetballen toe kwamen."

Memphis kwam zelf na rust als invaller binnen de lijnen. Hij speelde vijftien minuten meer dan hij deed in het duel met Senegal. "Ik heb niet het gevoel gehad dat ik in mijn spel kon komen. Ben een speler die vaak de bal wil raken, de tegenstander wil opzoeken en in die posities ben ik niet vaak gekomen. Ik houd de moed er wel in, maar we hadden zo weinig momenten met ruimte vandaag. Dat is voorin lastig en daar moeten we echt beter in worden."

De aanvaller van FC Barcelona blijft in ieder geval vertrouwen houden in zijn teamgenoten. "Het gaat echt wel goedkomen, daar moeten we nu wel aan gaan werken. Veel scoren tegen Qatar is zeker handig. Daar gaan we voor zorgen."