Timber trekt boetekleed aan: 'Moet daar niet gaan dribbelen'

Timber trekt boetekleed aan: 'Moet daar niet gaan dribbelen'

25-11-2022 21:13
51

Jurriën Timber ziet na afloop van het duel in dat hij er niet goed uitzag bij de tegengoal van Ecuador. De verdediger begon goed aan het duel van vrijdagavond, maar in de tweede helft zakte hij wat meer weg.

"Ik dribbel op een plek waar ik eigenlijk niet moet dribbelen", vertelt Timber bij NOS over zijn gedrag bij de goal van Enner Valencia. "Zo simpel is het. Ik keek De Jong aan, waardoor ik wist dat hij die bal zou geven. Dus ik verwachte hem echt wel, maar je weet dat zij agressief zijn en er kort opzitten. Dat is balverlies en dan is het jammer dat daar een goal uitkomt. Dat is natuurlijk niet goed."

Timber kreeg vrijdag zijn eerste basisplek van het huidige WK. In de eerste wedstrijd tegen Senegal moest de verdediger van Ajax nog vanaf de bank toekijken. Matthijs de Ligt mocht toen op zijn plek beginnen, maar de verdediger van Bayern München maakte geen onuitwisbare indruk. Bondscoach Louis van Gaal liet nog niets los over de invulling van die positie tijdens de laatste groepswedstrijd tegen Qatar.