Gakpo niet tevreden na goal: 'Gaat hier niet om persoonlijke doelen'

Gakpo niet tevreden na goal: 'Gaat hier niet om persoonlijke doelen'

25-11-2022 21:30
47

Cody Gakpo kon uiteindelijk niet optimaal genieten van zijn prachtige doelpunt vrijdagavond. De aanvaller was blij dat hij scoorde, maar het uiteindelijke resultaat deed ook bij de aanvaller van PSV de wenkbrauwen fronsen. 

Gakpo kon na de wedstrijd zelf ook zeker positiviteit opbrengen over zijn openingsdoelpunt. "Het is natuurlijk een aanval die we proberen op te zetten via Bergwijn. Ik nam hem uiteindelijk over van Klaassen en toen kwam hij goed op mijn linkerbeen terecht. Het was randje zestien, maar ik dacht alleen maar aan uithalen." Gakpo is na Memphis Depay de eerste speler die in zijn eerste twee WK-wedstrijden voor Oranje weet te scoren.

Door de goals en zijn goede spel bij PSV, steekt Gakpo op dit moment in de vorm van zijn leven. "We moeten met vertrouwen spelen en dat probeer ik zelf ook uit te stralen. Ik denk dat ik ook nog wel beter moet en beter kan op dit WK. Vandaag was het één goal, maar blijkbaar is dat niet genoeg om te winnen. Het gaat hier niet om persoonlijke doelen, maar om de winst. Dat hebben we niet kunnen halen vandaag."

Direct na de goal van Gakpo gingen ook de verhalen over een transfer direct weer op. Zo was Hans Kraay Junior erg duidelijk over de toekomst van de PSV’er. “Gakpo is weg. PSV kan hem niet meer behouden”, vertelde de analist bij ESPN.