'PSV denkt vraagprijs op te kunnen schroeven, vraag of Gakpo nog te behouden valt'

'PSV denkt vraagprijs op te kunnen schroeven, vraag of Gakpo nog te behouden valt'

25-11-2022 22:08
124

PSV kijkt handenwrijvend naar de verrichtingen van Cody Gakpo op het WK. De nummer drie van de Eredivisie kan de vraagprijs verder opschroeven, maar tegelijkertijd rijst in het Philips Stadion wel de vraag of de aanvaller in de winterstop nog te behouden valt.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad vrijdagavond na het 1-1 gelijkspel van Oranje tegen Ecuador. Gakpo maakte met een verwoestende uithaal het Nederlandse doelpunt. Daarmee toont hij zich ook op het internationale podium, nadat hij bij PSV al uitstekende cijfers kon overleggen.

Volgens de regionale krant voedt het de vraag of Gakpo te behouden is. Manchester United en Real Madrid zijn geïnteresseerd. Vooral de Premier League-grootmacht zit verlegen om een nieuwe aanvaller na het vertrek van Cristiano Ronaldo. Een langer verblijf van de Portugese ster stond een transfer van Gakpo in de zomer nog in de weg, maar het ED verwacht dat de club van Erik ten Hag 'snel terugkomt in de markt'.

Door de goede prestaties van Gakpo op het WK houdt PSV intern rekening met fors hogere biedingen. De Eindhovenaren verlangden tot voor kort vijftig miljoen euro voor de Oranje-uitblinker, maar dat kan nu wellicht 'verder opgeschroefd' worden. Wel bestaat er een afspraak tussen PSV en Gakpo dat de club 'binnen redelijke kaders meewerkt aan een transfer'. PSV ziet dat het liefst na dit seizoen gebeuren, maar het kan ook al in de winter zijn.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie