Advocaat gaat Kuyt opvolgen bij ADO: 'Kans groot dat ik het ga doen'

Advocaat gaat Kuyt opvolgen bij ADO: 'Kans groot dat ik het ga doen'

25-11-2022 22:36 Laatste update: 26-11-2022 10:13
124

Dick Advocaat wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe trainer van ADO Den Haag. Dat onthult de Kleine Generaal vrijdag bij de Oranjewinter. Hij moet de opvolger van Dirk Kuyt worden in de Hofstad.

Het Feyenoord-icoon hield het slechts vijf maanden vol bij ADO. Hij werd donderdag ontslagen vanwege de dramatische resultaten in de Keuken Kampioen Divisie. De Hagenaars staan slechts zeventiende. Het is aan Advocaat om de club uit het slop te trekken. "Ik ben wel benaderd vanmiddag", vertelt hij bij De Oranjewinter. "Ze hebben gevraagd of ik trainer wil worden. De kans is zeer groot dat ik het ga doen, ja."

De inmiddels 75-jarige Hagenaar was voor het laatst actief als bondscoach van Irak, maar hij ziet perspectief bij ADO, waar hij ooit zijn loopbaan als speler begon. "Het is best wel interessant. Ik volg ze wel. Zij zijn ervan overtuigd dat de selectie goed genoeg moet zijn. Ik heb natuurlijk al een beetje zitten kijken en op zich is het een aardig elftal. Het moet beter kunnen dan waar ze nu staan."

ADO bevestigt aan Voetbal International dat de deal al in kannen en kruiken is. Advocaat wordt maandag gepresenteerd. De voormalig bondscoach debuteert op zondag 11 december in het duel met Almere City FC.