Onvoldoendes voor Bergwijn en Memphis: 'Hebben niets van hem gezien'

Onvoldoendes voor Bergwijn en Memphis: 'Hebben niets van hem gezien'

26-11-2022 07:17
144

Cody Gakpo was vrijdag de enige aanvaller van het Nederlands elftal die kon overtuigen in het WK-duel met Ecuador. Dat oordeelt De Telegraaf-rapporteur Ernie Brandts, die juist onvoldoendes uitdeelt aan Steven Bergwijn en Memphis Depay.

Die laatste twee krijgen een 5, de laagste cijfers bij Oranje. "Ik weet niet wat er met hem aan de hand is", zegt Brandts in de krant over Bergwijn. "Tegen Ecuador vond ik hem niet sterk aan de bal, ik zag weinig beweging en hij verloor veel duels. Ik sluit niet uit dat in zijn geval de laatste periode bij Ajax wat doorwerkt. Hij is van links naar rechts gegaan en niet in zijn ritme gebleven."

Met Memphis als vervanger liep het echter niet veel beter bij het Nederlands elftal. "Het is hard om te zeggen, maar we hebben niets van hem gezien. Hij was niet vast aan de bal, hij verloor hem zelfs vaak, er was geen explosiviteit en er waren geen flitsende acties. Allemaal dingen die we wel van hem zien als hij in vorm is. Maar Memphis is duidelijk niet in vorm nog. Alle strijd en agressiviteit die we bij Ecuador zagen, die miste ik bij Nederland en ook bij Memphis."

Van de Oranje-aanvallers kwam Gakpo wel sterk voor de dag. Hij krijgt een 7. "Hij is en blijft mijn favoriet in dit Nederlands elftal. Hoe hij die eerste goal maakt, dat is toch het bewijs dat hij in de top thuishoort", stelt Brandts. "Hij kan het niveau op een WK gewoon aan. Dat hij zo’n bal meteen hoog in het net, stijf langs de paal, rost vind ik klasse van hem. Als hij op dit WK niets zou laten zien, ga je misschien aan hem twijfelen. Maar hij toont zijn kwaliteiten juist wel."

"Ik houd ook wel van zijn manier van spelen. Je kunt hem op links zetten, in de spits zoals nu of achter de spits. Ik denk dat veel clubs op dit WK ook naar hem kijken en dat er een mooie transfer voor hem aankomt in 2023...", besluit de oud-international.