Terugkeer niet uitgesloten: 'Ooit nog het PSV-shirt dragen, zit in achterhoofd'

Terugkeer niet uitgesloten: 'Ooit nog het PSV-shirt dragen, zit in achterhoofd'

26-11-2022 09:45
30

Jeroen Zoet ziet zichzelf nog wel terugkeren bij PSV. De 31-jarige doelman benadrukt dat hij nog vol ambitie zit en denkt dat hij terug kan keren op zijn beste niveau.

Zoet maakte in 2020 de overstap van PSV naar Spezia, waar hij geregeld op de bank zit. Momenteel speelt de elfvoudig Oranje-international wel weer, mede door een blessure van zijn Poolse concurrent Bartlomiej Dragowski.

Zoet heeft het goed naar zijn zin bij de Serie A-laagvlieger, maar in de toekomst wil hij samen met zijn gezin terug naar Nederland. "Ik denk dat Eindhoven onze bestemming wordt, maar eerst wil ik nog een aantal jaren in de goal het beste van mezelf laten zien", zegt hij in het Eindhovens Dagblad. "Ik weet zeker dat ik het niveau uit de kampioensjaren bij PSV nog terug kan vinden. Als je drie keer kampioen wordt en in die jaren alles speelt, is er geen sprake van toeval."

De doelman spiegelt zich aan collega's als Maarten Stekelenburg, die op oudere leeftijd terugkeerde in Oranje, en Remko Pasveer, die het ook tot het Nederlands elftal schopte nadat hij bij PSV nog de stand-in van Zoet was. "De kwaliteiten die ik vroeger bij PSV had, heb ik echt nog steeds. Natuurlijk hadden we een goed team in de jaren waarin we de titel pakten. Maar ik heb daar ook een bijdrage aan geleverd en ben er trots op."

"Ooit nog het PSV-shirt dragen, zit wel in mijn achterhoofd. Het zou iets voor de verre toekomst kunnen zijn, maar eerst richt ik me op Spezia en onze missie hier", doelt Zoet op handhaving in de Serie A.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie