'We hebben niet de grote namen van Oranje, maar wel de moed om te vechten'

'We hebben niet de grote namen van Oranje, maar wel de moed om te vechten'

26-11-2022 09:57
93

Gustavo Alfaro, de bondscoach van Ecuador, is trots op zijn team na het gelijkspel tegen het Nederlands elftal. Hij vindt dat de Zuid-Amerikanen aanvankelijk nog iets te veel ontzag toonden voor Oranje.

Cody Gakpo brak vrijdag al snel de ban in het Khalifa International Stadium in Doha. "We verloren daar de bal omdat we een jonge ploeg zijn, met weinig ervaring op dit niveau", analyseert Alfaro na afloop. "We waren ook extra onder druk gezet door het resultaat van Senegal (3-1 zege op Qatar, red.) en hebben zeer veel respect voor het Nederlands elftal."

Na de openingstreffer van het Nederlands elftal gooide Ecuador de schroom echter van zich af. "We hebben niet de grote namen die Nederland heeft, maar we hebben wél de moed en passie om negentig minuten lang te vechten. Het begint allemaal bij de instelling", stelt Alfaro. "Het is niet verkeerd om jezelf als minderwaardig te erkennen. Nederland staat - mede door de coach die ze hebben - gewoon boven ons. Maar het is wel verkeerd om jezelf minderwaardig te voelen. We hebben gevochten voor de gelijkmaker en zijn daarvoor beloond."

De media in Ecuador verkeren in jubelstemming. 'Waar was Frenkie de Jong?', vraagt El Comercio zich bijvoorbeeld af. 'Ecuador liet Nederland beven!', oordeelt El Universo.