Spaanse media houden hart vast: Van Boekel VAR bij duel Spanje-Duitsland

Spaanse media houden hart vast: Van Boekel VAR bij duel Spanje-Duitsland

26-11-2022 11:12
47

De Spaanse media zijn niet tevreden met de aanstelling van Pol van Boekel als VAR tijdens het duel met Duitsland. Eerder werd al bekend dat Danny Makkelie de wedstrijd op het veld zal leiden, maar de aanstelling van de Nederlandse VAR doet de wenkbrauwen fronsen in Spanje.

De grootste reden dat ze in Spanje bang zijn voor Van Boekel, zijn recente Champions League-duels van FC Barcelona. Zo zag de Nederlander in de wedstrijd tegen Internazionale een handsbal van Denzel Dumfries over het hoofd. Liet hij een goal van Pedri afkeuren in de wedstrijd tegen Bayern München en gaf hij Ousmane Dembélé geen penalty na een overtreding. Deze beslissingen kwamen Van Boekel op een stortvloed aan kritiek te staan van onder andere Barcelona-trainer Xavi.

Mundo Deportivo kwam al met een vernietigende kop na de aanstelling van Van Boekel. 'Gevaar: de beroemde Van Boekel is de VAR tijdens Spanje - Duitsland.' Ook refereert de Spaanse krant naar de momenten van Barcelona. 'Vele fans van FC Barcelona zullen met slechte gevoelens terugdenken aan eerdere duels van de Nederlandse arbiter.' Makkelie floot als scheidsrechter een keer eerder een wedstrijd van Spanje. Het met 1-2 gewonnen duel tegen Engeland in de Nations League.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie