Malen 'ongelukkig' in Duitsland: Dat irriteerde hem de afgelopen maanden enorm

Malen 'ongelukkig' in Duitsland: "Dat irriteerde hem de afgelopen maanden enorm"

26-11-2022 15:47
32

Het lukt Donyell Malen te weinig om trefzeker te zijn, maar Borussia Dortmund-trainer Edin Terzić blijft vertrouwen houden in de Nederlander. De coach vertelt ook dat Malen ongelukkig is door zijn mindere vorm.

Dit seizoen heeft Malen slechts één keer gescoord voor Dortmund, in de DFB Pokal tegen derdedivisionist 1860 München. De aanvaller werd dan ook niet geselecteerd bij Oranje voor het WK. "Donyell weet wat ik van hem verwacht", zegt Terzić tegenover BILD. "Hij heeft ongelooflijke vaardigheden, maar hij is erg ongelukkig als hij niet scoort. Dat irriteerde hem de afgelopen maanden enorm."

"We weten dat Donyell op een gegeven moment gaat scoren", gaat Terzić verder. "Het is slechts een kwestie van tijd. Als hij dan zijn zelfvertrouwen terugkrijgt, zal het voor hem gemakkelijker zijn om zijn kwaliteiten te laten zien."

Recent kwam Malen overigens wel twee keer tot scoren in een oefenduel met Lion City Sailors uit Singapore. De oud-PSV'er weet zelf echter ook dat het beter moet. "Ik kan veel dingen beter, maar ik moet positief blijven en hard blijven werken."