LIVE-discussie: Martínez start bij Argentinië, Ajacieden naar de bank verwezen

LIVE-discussie: Martínez start bij Argentinië, Ajacieden naar de bank verwezen

26-11-2022 19:10 Laatste update: 19:26
101

Lisandro Martínez begint zaterdagavond in de basis bij Argentinië tijdens het duel met Mexico. De oud-speler van Ajax begon de eerste wedstrijd tegen Saudi-Arabië nog op de bank. Nicolás Tagliafico moet dit keer wel genoegen nemen met een rol als wisselspeler.

Bondscoach Lionel Scaloni kiest natuurlijk voor Lionel Messi in zijn basiself tegen de Mexicanen. Martínez start dus in het hart van de verdediging naast Nicolas Otamendi. Cristian Romero begint daarom vanaf de bank, net als Tagliafico en Nahuel Molina. In plaats van die twee beginnen de Sevilla-spelers Marcos Acuña en Gonzalo Montiel. Op het middenveld worden Leandro Paredes en Alejandro Gomez geslachtofferd. Voor hen beginnen Guido Rodríguez en Alexis Mac Allister.

In tegenstelling tot de eerste wedstrijd tegen Polen, begint Mexico dit keer met drie zuivere centrumverdedigers. Achter die defensieve linie begint doelman Guillermo Ochoa. De keeper die Mexico al zo vaak redde op een WK pakte ook een strafschop van Robert Lewandowski in het eerste duel. Ook oud-PSV’ers Hirving Lozano en Andres Guardado beginnen vanaf de aftrap.

Ajacieden Edson Álvarez en Jorge Sánchez hebben geen goede indruk gemaakt tijdens het duel met Polen en zijn naar de reservebank verwezen. Ook PSV'er Érick Gutiérrez zit op de bank.

De opstellingen:

Argentinië: Emiliano Martínez; Montiel, Otamendi, Lisandro Martínez, Acuña; Rodríguez, Mac Allister, De Paul, Messi, Di María; Lautaro Martínez.
Mexico: Ochoa; Moreno, Araujo, Montes; Gallardo, Chávez, Guardado, Herrera, Álvarez; Lozano, Vega.