Van Basten: 'Hij is de verlosser, dat proef je, dat geeft hem vleugels'

Van Basten: 'Hij is de verlosser, dat proef je, dat geeft hem vleugels'

26-11-2022 23:25
53

Marco van Basten heeft met veel plezier naar Lionel Messi gekeken tegen Mexico. De 35-jarige vedette nam Argentinië bij de hand en zorgt ervoor dat het land nog volop meedoet voor groepswinst.

Messi opende zaterdagavond de score, vijf minuten nadat hij een vrije trap hoog over schoot. "Die vrije bal was zo slecht, dat wij hier dachten dat het over was. Hij heeft de duisternis gezien", begint Van Basten bij de NOS. "Vijf minuten later komt dat andere moment. Dan ziet de wereld er heel anders uit. Hij is de verlosser voor Argentinië nu. Dat proef je, dat geeft hem vleugels."

Van Basten beschouwt Argentinië als kanshebber voor de WK-eindzege, maar niet als favoriet. "Je ziet dat Messi met één actie het verschil maakt. Maar als je als team daar op moet wachten, is het best riskant. Het kan natuurlijk wel, maar het is een groot risico. Verder bestaat het team uit bijna allemaal vechtersbazen. Een hoop fysiek, maar weinig vernuft."

Messi kon tegen Mexico aan de verwachtingen van Argentinië voldoen, tot genoegen van San Marco. "Hij maakt het toch weer waar op het moment dat het verschil kan worden gemaakt. Daar gaat het om in het voetbal, dat is wat hem bijzonder maakt. Hij maakt heel Argentinië blij."