'Ik denk dat Ziyech terugkeert bij Ajax als hij een driejarig contract krijgt'

'Ik denk dat Ziyech terugkeert bij Ajax als hij een driejarig contract krijgt'

27-11-2022 09:05
93

Ajax ploeterde zich naar de winterstop en krijgt dan ook het dringende advies om voor Hakim Ziyech te gaan. Voormalig Marokkaans international Nordin Amrabat en clubwatcher Freek Jansen denken dat de 29-jarige spelmaker onder bepaalde voorwaarden best wil terugkeren.

Jansen ziet een andere situatie dan in de zomer, nu Ziyech weer een halfjaar voornamelijk op de bank heeft gezeten bij Chelsea. "Ik zou hem gelijk terughalen. In de zomer hebben ze gesproken, maar dat ging om huur. Ziyech wilde per se geen huur. Hij wilde ook niet op huurbasis naar Milan. Maar als Ajax zou ik het doen", zegt de Voetbal International-verslaggever bij WK Praat van ESPN

Amrabat sluit zich daarbij aan. "Ik denk dat hij het doet als hij een drie- of vierjarig contract krijgt. Hij laat zich niet huren. Vijf maanden spelen, bedankt en tot ziens." Wel is het speculeren over de vraagprijs van Chelsea, dat in 2020 veertig miljoen euro aan Ajax betaalde. "Ik denk de helft, zo'n twintig miljoen. Als je kampioen wordt en je haalt de Champions League, dan verdien je het weer terug", stelt Amrabat. "Hij is een leider. Alleen is de vraag: wil hij zelf? Hij heeft een flink contract en zou de helft moeten inleveren."

Jansen weet dat Ziyech in de zomer in ieder geval wel openstond voor een terugkeer in de Johan Cruijff Arena. "Hij is hier ook geweest en heeft gesprekken gehad. Alleen ging het toen dus over dat huren. Dat zag hij gewoon niet zitten. Ik zou het zeker doen. Hij brengt ook aanvallende schwung. Maar dan ben je er nog niet, hoor", doelt hij op de problemen bij de Amsterdammers.

Ziyech is momenteel met Marokko actief op het WK. De Leeuwen van de Atlas spelen zondag de tweede groepswedstrijd tegen België.