Noppert: 'Mijn vrouw zei ook dat ik misschien iets anders moest gaan zoeken'

Noppert: 'Mijn vrouw zei ook dat ik misschien iets anders moest gaan zoeken'

27-11-2022 09:57
85

Andries Noppert verdedigt met trots, maar ook een beetje ongeloof het doel van Oranje tijdens het WK in Qatar. De keeper van sc Heerenveen roept in herinnering dat de wereld er een jaar geleden nog heel anders uitzag. 

"Dat was bij Go Ahead, toen speelde ik nog niet eens", begint Noppert in gesprek met OnsOranje. "Toen speelde ik nog niet eens. Het is wel bizar, hè. Dat is ongelooflijk, hoe mooi is dat dan? Ik heb er eigenlijk nog niet aan teruggedacht. Ik kijk niet zo naar het verleden. Ik heb misschien zelf ook wel verkeerde keuzes gemaakt. Maar misschien had het allemaal wel zo moeten zijn. Ik ben waar ik nu ben."

Noppert worstelde destijds met blessureleed. "Ik had steeds een terugval en werd steeds weer opnieuw geopereerd. Toen zat ik met mijn ouders en vrouw aan de eettafel. Op een geven moment zakt de moed wel een beetje weg, ook bij hen. Ze zeiden: heb je de puf en de energie er nog wel voor om het nog een keer te doen? Om er weer voor te strijden en het herstel nog een keer aan te gaan. Mijn vrouw zei ook dat ik misschien iets anders moest gaan zoeken, wat mij leuk leek. Alleen daar heb ik nooit over nagedacht en snel afgewimpeld. Ik zei: we gaan door tot het bittere eind. Ik ben blij dat we dat hebben gedaan", lacht hij.