De Jong ziet Gakpo uitblinken op WK: 'Ik kwam in discussie: wel of niet doen'

De Jong ziet Gakpo uitblinken op WK: 'Ik kwam in discussie: wel of niet doen'

27-11-2022 11:14
104

Bij PSV gingen afgelopen zomer stemmen op om Cody Gakpo te verkopen, maar John de Jong ging niet overstag. De voormalig technisch directeur van de Eindhovenaren ziet dat de 23-jarige aanvaller zich nu verder in de kijker speelt op het WK in Qatar.

De raad van commissarissen van PSV drong aan op een grote transfer, maar De Jong was niet overtuigd van de aanbiedingen en hield Gakpo aan zijn contract. Die keuze lijkt uitstekend uit te pakken nu de aanvaller indruk maakt in het Nederlands elftal. "Ik vind het heel mooi hoe hij zich ontwikkelt. Hij trekt de lijn door die hij bij PSV heeft ingezet dit seizoen", reageert de opgestapte directeur bij de NOS.

"Hij is heel effectief en beslissend. Ook op het WK. Ik vind het heel leuk om naar te kijken. Het is vooral mooi voor Cody Gakpo dat hij het zo goed doet, maar uiteindelijk ook voor PSV en het Nederlandse voetbal", vervolgt De Jong. Voetbal International en het Eindhovens Dagblad schreven al dat de Nederlandse topclub meer dan vijftig miljoen euro verwacht te krijgen voor zijn uitblinker.

Clubs van het kaliber Real Madrid, Bayern München en Liverpool tonen interesse, nadat Gakpo in de zomer nog dicht bij een transfer naar Manchester United was. "Hij heeft lang op die transfer naar United zitten wachten", vertelt De Jong. "Die leek er aan te komen, maar een week voor het einde van de transferperiode ging het niet door. Op het einde had hij nog twee opties om naar de Premier League te gaan (Leeds United en Southampton, red.). Alleen weet je nooit hoe dat valt."

Marcel Brands vertelde eerder al dat Leeds dertig miljoen euro bood, plus dertien miljoen aan de nodige 'onrealistische' bonussen. "Uiteindelijk kwam ik in de discussie met de RvC inderdaad", stelt De Jong. "Wel of niet doen. Ik denk dat het voor Cody echt beter is dat hij gebleven is. Je ziet nu op het WK dat zijn vorm heel goed is."

PSV-vertrek
De Jong vertrok zelf uiteindelijk vanwege een vertrouwensbreuk bij PSV. "Ik denk niet dat dit het moment is om daar over te praten. Ik ga uiteindelijk nog wel mijn verhaal doen, maar we zitten hier nu voor het WK", besluit hij in de studio van de NOS voorafgaand aan het WK-duel tussen Japan en Costa Rica.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie