De Roon krijgt positieve reacties op actie: 'Iedereen vond het geweldig'

De Roon krijgt positieve reacties op actie: 'Iedereen vond het geweldig'

27-11-2022 11:54
34

Marten de Roon heeft veel positieve reacties gehad op zijn tweet na afloop van de WK-wedstrijd tegen Senegal. De middenvelder deelde een foto van de juichende Oranje-internationals, die allemaal een gefotoshopte OneLove-aanvoerdersband droegen.

Het was het plan dat Virgil van Dijk die band zou dragen tijdens het WK, maar daar stak de FIFA een stokje voor. De wereldvoetbalbond dreigde een gele kaart te geven, waarna landen als Nederland, Engeland en België afzagen van het idee.

De Roon vond echter alsnog een manier om de OneLove-aanvoerdersband onder de aandacht te brengen. "Wij staan achter de OneLove-campagne. We wilden als ploeg iets duidelijk maken, wat soms moeilijk is hier. Ik heb het op een leuke, luchtige manier gedaan, die wel wordt gehoord", vertelt de controleur aan de NOS.

De Roon overlegde wel eerst met zijn teamgenoten. "Het was mijn eigen idee, maar je moet het wel even overleggen. Iedereen vond het geweldig. Daarna kwam de focus te liggen op het doorkomen van de groepsfase."

"Nee, ik vind dat wat er verder gebeurt geen slappe hap, want in hoeverre kun je daarin door blijven gaan? Wordt het dan minder krachtig? Wanneer er zich nog een mogelijkheid voordoet, dan zullen we niet schuwen om van ons laten horen", besluit De Roon.