'Foden is de beste speler die Engeland nu heeft, apart dat hij niet speelt'

'Foden is de beste speler die Engeland nu heeft, apart dat hij niet speelt'

27-11-2022 13:43
23

Wayne Rooney vindt Phil Foden de beste speler die Engeland op dit moment heeft. In zijn column in The Times vertelt de oud-aanvaller dat hij groot fan is van de middenvelder van Manchester City. Daarom vindt Rooney het ook apart dat Foden niet in de basis staat op dit WK.

"Ik vind het heel apart dat Foden niet het veld inkwam tijdens de wedstrijd tegen de Verenigde Staten", vertelt Rooney die nu actief is als trainer bij D.C. United. "Toen ik van tevoren keek naar het team van Engeland, was hij voor mij een van de belangrijkste spelers binnen de selectie van Gareth Southgate. Technisch gezien is hij zonder twijfel de beste voetballer die Engeland op dit moment heeft."

Rooney vindt ook dat Foden een echte aanwinst zou kunnen zijn voor het huidige team. Hij pleit dan ook voor een plek in de basiself voor de creatieve middenvelder. "Hij is een stuk volwassener geworden en kwam naar dit WK na een reeks topprestaties bij Manchester City. Hij heeft de vorm om nu te starten voor Engeland. Als ik hem was had ik enorm gefrustreerd geweest toen ik zag dat ik er niet in zou komen tegen de Verenigde Staten."

Oud-aanvaller Rooney was actief op drie verschillende WK’s voor zijn thuishaven Engeland. Door bondscoach Gareth Southgate werd hij in 2017 nog opgeroepen voor de kwalificatiewedstrijden van het WK 2018. Rooney besloot toen zelf te stoppen met interlands voor The Three Lions.