KNVB wil emir van Qatar niet provoceren: 'Speldje chiquer dan OneLove-band'

KNVB wil emir van Qatar niet provoceren: 'Speldje chiquer dan OneLove-band'

27-11-2022 14:17
76

De KNVB-leiding draagt tijdens de laatste groepswedstrijd van Oranje op het WK geen OneLove-band, maar een OneLove-speldje. Dat vertelt directeur betaald voetbal Marianne van Leeuwen aan NU.nl.

De Duitse minister Nancy Faeser en de Belgische minister Hadja Lahbib zaten tijdens de duels van hun nationale teams wel met een OneLove-band naast FIFA-preses Gianni Infantino op het ereterras. De KNVB wil de emir van Qatar echter niet te veel voor het hoofd stoten, aangezien hij het duel vermoedelijk bezoekt. "Dan lijkt me zo'n speldje toch iets chiquer dan zo'n band", zegt Van Leeuwen tijdens een media-bijeenkomst in Doha, geciteerd door NU.nl.

"We willen met onze OneLove-campagne een boodschap uitdragen voor inclusie en tegen discriminatie. Daar gaan we ook zeker mee verder, maar ons doel is niet om onnodig te provoceren. Daar schiet je niets mee op, dat werkt misschien wel contraproductief", legt Van Leeuwen uit.

Sportminister Conny Helder is dinsdag ook aanwezig bij Nederland - Qatar. Zij overweegt wel een OneLove-band te dragen. "Maar dat is natuurlijk aan haar of het kabinet", zegt secretaris-generaal Gijs de Jong van de KNVB. "Daar gaan wij niet over."