Belgen treuren: 'Definitieve einde lijkt nabij, Rode Duivels met de billen bloot'

Belgen treuren: 'Definitieve einde lijkt nabij, Rode Duivels met de billen bloot'

27-11-2022 19:30 Laatste update: 20:13
95

België heeft na het wanoptreden tegen Marokko de wind van voren gekregen van de nationale media. Marokko won het duel met 0-2. Daardoor moeten de Rode Duivels in de derde en laatste groepswedstrijd tegen Kroatië flink aan de bak.

'Het definitieve einde van een geweldige generatie lijkt nabij', schrijft Het Laatste Nieuws. 'Werd de Belgische wanprestatie tegen Canada nog gemaskeerd door het resultaat, gingen de Rode Duivels tegen Marokko met de billen bloot. Er werd geen kans gecreëerd', klinkt het.

Na de invalbeurt van Romelu Lukaku ging het niet veel beter. 'Ook Lukaku kan ons niet redden', kopt Nieuwsblad. 'Roberto Martinez voelde dat hij moest ingrijpen, maar zijn wissels riepen vraagtekens op. Dat de bondscoach de met geel bedreigde Onana naar de kant haalde, viel enigszins nog te begrijpen. De andere ingreep was echter bizar. Eden Hazard moest plaatsmaken voor Dries Mertens. Wat heeft Leandro Trossard toch verkeerd gedaan?', vraagt de krant zich af.

Sporza bevestigt de zorgen. 'Zelfs Thibaut Courtois verdween mee de afgrond in met een inschattingsfout bij de openingstreffer. Krijgt Roberto Martinez deze ploeg-uit-vorm nog op de rails? Of is het Belgische WK donderdag al voorbij?' 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie