Afellay komt met primeur over Van Dijk: 'Maar Van Gaal is uiteindelijk leidend'

Afellay komt met primeur over Van Dijk: 'Maar Van Gaal is uiteindelijk leidend'

27-11-2022 22:35
80

Virgil van Dijk is niet helemaal tevreden met de manier waarop Oranje nu speelt, weet Ibrahim Afellay. De analist vindt ook dat Van Dijk sterk gereageerd heeft op de kritiek van Marco van Basten. Rafael van der Vaart deelt ook zijn mening over de situatie van Van Dijk.

Van Dijk kreeg in de afgelopen dagen veel over zich heen, nadat Van Basten beweerde dat hij geen goede leider is. De captain van Oranje reageerde eerst gepikeerd, maar ging daarna door het stof. "Ik vind dit wel een hele sterke reactie", zegt Afellay bij de NOS. "Met name dat Virgil aangeeft dat hij ook maar een mens is, dat geeft aan dat hij ook zijn emoties heeft. Zeker in het heetst van de strijd na zo'n wedstrijd."

"Hij geeft aan dat hij misschien niet zo moet reageren omdat het dan opgeblazen wordt, maar ik vind juist dat Virgil wel zijn verantwoordelijkheid neemt. Het geeft aan dat hij nadenkt over situaties, maar Virgil kan niet ineens bepalen dat Nederland een ander systeem gaat spelen." Afellay weet namelijk dat Van Dijk niet helemaal tevreden is met de huidige speelstijl van Oranje. "Tussen neus en lippen door hoor je wel dat hij eigenlijk op een andere manier zou willen spelen. Maar uiteindelijk is het toch Van Gaal die daar leidend in is."

Vervolgens gaat Van der Vaart weer in op de leidersdiscussie die is ontstaan rond Van Dijk. "Ik heb sowieso een probleem met leider zijn. Weet je wat een goede leider is? Eentje die goed voetbalt. Als je er niet lekker in zit, zoals Virgil ook een beetje de laatste tijd, dan zeggen we snel dat hij geen goede leider is. Ik vind het woord leider heel erg overdreven."

"Ik was ook aanvoerder en ik was waarschijnlijk de allerslechtste captain die er was. Er komt zo veel bij kijken en daar had ik allemaal geen zin in. Ik wilde gewoon lekker voetballen. Als het goed is zeggen ze dat je een leider bent, als het niet goed gaat ben je een slechte aanvoerder. Zo vind ik het een beetje werken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie