Roep om Simons in Oranje groeit: 'Voorin problemen, nieuwe impuls nodig'

Roep om Simons in Oranje groeit: 'Voorin problemen, nieuwe impuls nodig'

28-11-2022 07:47 Laatste update: 14:55
97

Aad de Mos wil nog geen conclusies verbinden aan het povere spel van het Nederlands elftal tegen Senegal en Ecuador. De voormalig trainer ziet een parallel met het België van een paar jaar geleden.

De Mos spreekt van een 'momentopname' tegen Ecuador en stelt dat Oranje niet per definitie verdedigend denkt. "Misschien scheelt het als we straks tegen een ploeg spelen die opener voetbalt dan Zuid-Amerikanen en Afrikanen. Ecuador speelde soms ook met vijf verdedigers. Je kon geen druk zetten", zegt hij tegen Voetbal International.

"Voorin hebben we wel problemen", vervolgt De Mos, die doelt op blessures en spelers uit vorm. "Daar moeten oplossingen voor gevonden worden. Misschien Xavi Simons een keer opstellen, als nieuwe impuls." De oud-trainer hoopt dat de Oranje-spelers elkaar de waarheid vertellen. "Ik heb de Belgen vaak verweten dat ze als een stelletje koorknapen bij elkaar zaten, pratend over mooie auto’s en hun bankrekening. Maar nu is het omgekeerd."

"De Bruyne en Alderweireld pakken elkaar aan, terwijl het bij ons gezelligheid troef is", legt De Mos uit. "De Belgen lijken nu meer op Nederlanders en wij op de Belgen. Er mag best een oorlogje komen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie