Kogel is door de kerk: Advocaat gaat weer aan de slag en volgt Kuyt op bij ADO

Kogel is door de kerk: Advocaat gaat weer aan de slag en volgt Kuyt op bij ADO

28-11-2022 10:55 Laatste update: 12:10
39

Witte rook in Den Haag: Dick Advocaat volgt Dirk Kuyt op als trainer bij ADO Den Haag. De 75-jarige Hagenaar tekent een contract tot het einde van het seizoen bij de Residentieclub. Said Bakatti wordt de assistent-trainer. Hij assisteerde Advocaat in het seizoen 2019-20 ook al bij Feyenoord. 

Kuyt werd vorige week na teleurstellende resultaten op straat gezet. ADO staat zeventiende in de Keuken Kampioen Divisie. Advocaat moet in de tweede seizoenshelft met de club een play-off-plek voor promotie naar de Eredivisie zien te grijpen.

Wedden

Meer odds

Advocaat gaf in het verleden al meerdere keren aan te stoppen als trainer. Maar toen zijn jeugdliefde ADO belde, was de keuze snel gemaakt. "Ik kon dit gewoon niet laten, dat gevoel kwam ineens. Ik ben overtuigd om het te doen. Het zal een moeilijke job zijn, maar dat is leuk. Slechter kan niet, dus het is een mooie uitdaging voor iedereen die betrokken is bij ADO", aldus Advocaat tijdens zijn presentatie.

Edwin Reijntjes, algemeen directeur van de KKD-club, is dolblij met de ervaren Advocaat. "Met Dick Advocaat halen we een zwaargewicht uit het Nederlandse trainerslandschap binnen. Bovendien is hij met zijn Haagse achtergrond geen onbekende binnen de club en in de stad. We zijn ervan overtuigd dat Dick, een trainer met een schat aan ervaring, de geschikte man is om het sportieve tij te keren. De doelstelling die we aan het begin van het seizoen hebben uitgesproken blijft onveranderd, namelijk promotie."