Advocaat gepresenteerd: 'Kuyt bleef erg positief, ik weet niet of ik dat ook kan'

Advocaat gepresenteerd: 'Kuyt bleef erg positief, ik weet niet of ik dat ook kan'

28-11-2022 12:14
31

Dick Advocaat verklaart waarom hij opnieuw aan de slag gaat als hoofdtrainer. De 75-jarige Hagenaar volgt de ontslagen Dirk Kuyt op bij ADO Den Haag en is maandag gepresenteerd.

"Niemand had dit verwacht, ik ook niet. Maar van mij kun je alles verwachten. Ik heb al een aantal keer gezegd dat ik zou stoppen, maar ik kwam daar ook weer op terug", zegt Advocaat bij zijn presentatie. "Toen ik gebeld werd, kon ik het niet laten, dat gevoel kwam ineens."

In 2009 zei Advocaat voor het eerst dat hij zou stoppen als clubcoach. Daarna heeft hij die woorden herhaald bij PSV, Sparta Rotterdam, FC Utrecht en Feyenoord. "Of ik mezelf weleens verbaas? Continu", grijnst hij. "Ik dacht: als ze niet meer bellen, is het ook goed. Maar het vervelende was: ze bleven toch bellen, zowel clubs als landen. Dan vind ik dat toch allemaal wel interessant. Heel vreemd, maar het is zo. Ik mocht alleen niet meer ver weg. Of ADO de enige club was waar ik wilde instappen? Uiteindelijk wel."

Advocaat wil de play-offs voor promotie naar de Eredivisie halen, al beseft hij dat dit een moelijk verhaal wordt. Op drie manieren kan dat doel bewerkstelligd worden. "De derde en vierde periodetitel en plek acht", weet de trainer. "Maar het wordt een karwei, want we staan derde van onder. Kuyt bleef erg positief, dat moet je maar kunnen, alleen weet ik niet of ik ook zo positief kan blijven."