Van Gaal reageert op wingbacks-kritiek en gaat in op gebrek aan agressiviteit

Van Gaal reageert op wingbacks-kritiek en gaat in op gebrek aan agressiviteit

28-11-2022 13:01 Laatste update: 15:58
44

Bondscoach Louis van Gaal heeft gereageerd op de kritiek op de wingbacks, die zo belangrijk horen te zijn in het systeem van de trainer. Tegen Ecuador werd er geen één assist gegeven. Ook werd hij vanuit de media bevraagd over een gebrek aan agressiviteit tegen Ecuador.

De wingsbacks van Oranje hebben nog niet veel van zich laten zien dit WK. "Je hebt gelijk. Dat heeft te maken met dat we tegen systemen spelen die dat goed bestrijden", zegt Van Gaal op de persconferentie. "Het heeft te maken met de oplossingen die we als team moeten maken in balbezit."

En dat lukte tegen Ecuador niet. "Daardoor konden we de wingbacks niet goed bereiken." Een gebrek aan agressiviteit speelde tegen Ecuador misschien een rol, maar over het algemeen vindt hij dat dat niet het probleem is. "Daar ben ik niet somber over en ik denk niet dat dat een probleem gaat worden. Nee, dat is juist het kenmerk van deze groep: altijd doorgaan tot het einde, negentig minuten lang proberen uit te voeren wat we hebben afgesproken."

Het Nederlands elftal speelt dinsdag om 16.00 de laatste groepswedstrijd van het WK. Qatar is de tegenstander.