Van Gaal constateert 'stijgende ontwikkeling' en hint op mogelijk WK-debuut

Van Gaal constateert 'stijgende ontwikkeling' en hint op mogelijk WK-debuut

28-11-2022 13:20 Laatste update: 15:57
71

Xavi Simons 'kan een stap maken', stelt Louis van Gaal op de persconferentie van maandag, in aanloop naar het laatste groepsduel met Qatar. Daarmee doelt de Oranje-bondscoach op een stap naar de basiself. 

De roep om Simons in het Nederlands elftal groeit. Op het persmoment wordt Van Gaal gevraagd naar de creatieveling van PSV. "Ik heb toevallig tegen Xavi Simons gezegd dat hij de stap zou kunnen maken (vermoedelijk van bank naar basis, red.)." De bondscoach erkent dat hij zijn spelers niet op ieder moment van de dag volgt. "Ik ben geen controleur en kom niet vaak in de kleedkamer, maar wat ik wél kan zien is hoe hij zich beweegt op de trainingen en of hij lef toont."

"Ik neem waar dat hij een stijgende ontwikkeling doormaakt", concludeert Van Gaal. "Hij probeert dat uit te voeren wat wij van hem vragen. Ik doe dat iedere training. Ik ken niet alle spelers door en door als bondscoach." Of Simons gaat spelen tegen Qatar, kan Van Gaal nog niet zeggen. "Het hangt van de wedstrijd af of er een wisseling van de wacht gaat plaatsvinden. Daar kan ik nu niets over zeggen. Het hangt er ook vanaf hoe de tegenstander speelt."