Van Gaal lovend over Gakpo, nog steeds voorzichtigheid geboden rondom Memphis

Van Gaal lovend over Gakpo, nog steeds voorzichtigheid geboden rondom Memphis

28-11-2022 13:41 Laatste update: 15:57
30

Cody Gakpo heeft op het WK in Qatar laten zien belangrijk te zijn voor het Nederlands elftal. Dat verrast bondscoach Louis van Gaal echter niet. Bij Oranje speelt Memphis Depay tot nu toe een kleine rol van betekenis en ook dinsdag wordt er geen risicio genomen met de aanvaller van FC Barcelona.

Volgens Van Gaal komt Gakpo goed tot zijn recht bij Oranje omdat hij in z'n kracht speelt. "Ik zet hem in zijn kracht en dat doe ik bij al mijn spelers. Ik probeer al mijn spelers in hun kracht te laten spelen", zegt hij op de persconferentie. 

De 71-jarige keuzeheer is dan ook niet verrast over de twee doelpunten die hij al scoorde. "Ik had deze ontwikkeling ook wel verwacht. Ik ben van mening dat hij zich nog veel verder gaat ontwikkelen. Het verbaast met niets wat Gakpo laat zien. Het is fantastisch dat hij het ook op zo'n podium kan."

Bij Memphis is nog steeds enige voorzichtigheid geboden. "Wij nemen geen risico met Memphis. Om wereldkampioen te worden hebben we hem nodig. We doen er alles om hem fit te krijgen voor de écht belangrijke wedstrijden", aldus de bondscoach.