Van Gaal complimenteert Valentijn Driessen: 'Frenkie is inderdaad bleekjes'

Van Gaal complimenteert Valentijn Driessen: 'Frenkie is inderdaad bleekjes'

28-11-2022 16:18
28

Frenkie de Jong maakte maandag op de persconferentie voor het derde WK-duel van het Nederlands elftal niet de meest fitte indruk. De middenvelder zag 'witjes', aldus Valentijn Driessen. Het leidde tot opvallende ontboezeming van Louis van Gaal.

"Frenkie, je klinkt ziek en je ziet er bleek uit. Ben je fit?", vroeg Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, aan De Jong, die erkende zich weleens beter te hebben gevoeld. "Ik ben hartstikke fit, maar heb alleen lichte keelpijn en wat minder geslapen vannacht. Maar ik voel me voor de rest goed."

Vervolgens kwam Van Gaal tussenbeide. "Ik vind het heel goed dat je ziet dat Frenkie bleekjes is, dat merkte ik ook op", aldus de bondscoach, die normaliter niets moet hebben van Driessen. Hij constateerde dat Van Gaal wél zongebruind is. "Ik heb niet in de zon gelegen, want ik ben helemaal geen zonnebader", zei Van Gaal daarop.

Wat volgde was een ietwat macabere ontboezeming. "Mijn moeder lag met blozende wangen in haar kist toen ze dood was. Dat zijn genen", aldus Van Gaal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie