Frenkie de Jong is verkouden: 'Beetje keelpijn, alleen mijn stem is slecht'

Frenkie de Jong is verkouden: 'Beetje keelpijn, alleen mijn stem is slecht'

28-11-2022 18:12 Laatste update: 18:13
41

Frenkie de Jong maakt zich geen zorgen na het tegenvallende WK-optreden van Oranje tegen Ecuador. Het moet beter, weet de middenvelder, maar het is volgens hem te vroeg om alarm te slaan.

De Jong erkent dat de Oranje-internationals 'teleurgesteld' waren na het gelijkspel tegen Ecuador. "We hebben het geanalyseerd en weten wat beter kan en moet. Nu moeten we het laten zien (tegen Qatar, red.)", zegt hij voor de camera van de NOS. "We moeten gewoon de dingen doen waar we goed in zijn, die we altijd gedaan hebben. Dan komt het vanzelf weer terug."

De middenvelder van FC Barcelona voelt dat er de laatste dagen een negatief sentiment heerst rond het Nederlands elftal. "Het is niet zo dat we nu totaal uit vorm zijn. We hebben niet goed gespeeld, dat is zeker waar. Maar Ecuador is heel goed, wij speelden onder ons niveau en alsnog hebben we er een gelijkspel uitgesleept. Ik maak me eigenlijk niet zoveel zorgen."

Helemaal fit stond De Jong maandag de pers niet te woord, maar hij zal gewoon aan de aftrap verschijnen tegen Qatar. "Ik ben wat verkouden en heb een beetje keelpijn, maar ik voel me niet minder. Alleen mijn stem is een beetje slecht. Er is geen reden tot zorg."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie