Brazilië worstelt zich langs Zwitserland en staat al in achtste finales WK

28-11-2022 18:52 Laatste update: 21:28
35

Brazilië is met hangen en wurgen foutloos gebleven op het WK. Zwitserland hield de WK-favoriet 83 minuten in een wurggreep, maar een knappe goal van Casemiro maakte het verschil in Doha: 1-0.

De 11.00 uur- en 14.00 uur-wedstrijd (Kameroen - Servië en Ghana - Zuid-Korea) leverden elf doelpunten op, maar Brazilië en het stugge Zwitserland wisten het publiek niet echt niet te vermaken. De Brazilianen leken Neymar te missen: de geblesseerde sterspeler kan vanaf de achtste finales waarschijnlijk weer in actie komen.

Na 27 minuten wist Brazilië eindelijk een kans af te dwingen, maar Vinícius Júnior stuitte op doelman Yann Sommer. Zwitserland bouwde de as van het veld goed dicht en kwam in het vervolg van de eerste helft amper in de problemen.

Dat veranderde na rust, al bleef Brazilië worstelen met de goed georganiseerde Zwitsers. In de 64ste minuut brak Vinícius de ban, maar zijn doelpunt werd na een interventie van de VAR geannuleerd vanwege buitenspel.

Op het moment dat het doelpunt niet meer leek te vallen en de Braziliaanse bondscoach Tite ingreep met het inbrengen van Gabriel Jesus en Antony, nam Casemiro het heft in eigen hand. De middenvelder van Manchester United mikte de bal met een wreeftrap in de lange hoek. Nu was het doelpunt wel geldig.

Door de overwinning komt Brazilië op drie punten in Groep G en is de Seleção al vrijwel zeker van groepswinst. Zwitserland volgt op drie punten, Kameroen en Servië hebben elk één punt.