Vermoedelijke opstelling Oranje: Van Gaal lijkt basiself op de schop te gooien

Vermoedelijke opstelling Oranje: Van Gaal lijkt basiself op de schop te gooien

29-11-2022 07:28 Laatste update: 09:45
225

De vermoedelijke opstelling van het Nederlands elftal voor het laatste groepsduel met Qatar is bekend. Volgens het Algemeen Dagblad moet Teun Koopmeiners zijn plek op het middenveld afstaan aan Marten de Roon. Daarnaast verdwijnen ook Davy Klaassen en Steven Bergwijn uit de basis.

Het AD stelt dat het Ajax-duo wordt vervangen door Vincent Janssen en Cody Gakpo. Laatstgenoemde verhuist daardoor weer terug naar de nummer 10-positie. Tijdens het openingsduel met Senegal opereerde hij ook vanaf die plek. Janssen vormt een spitsenduo met Memphis Depay, zoals bondscoach Louis van Gaal maandag tijdens de persconferentie al liet doorschemeren. 

Koopmeiners, die tegen Ecuador geen goede indruk achterliet, wordt vervangen door De Roon. In de opstelling is geen plek voor Xavi Simons, die de afgelopen dagen nadrukkelijk in verband werd gebracht met een basisplek. Van Gaal kiest achterin voor dezelfde namen als tegen de Zuid-Amerikanen. Dat betekent dat Jurriën Timber opnieuw de voorkeur geniet boven Matthijs de Ligt. De wedstrijd tegen gastland Qatar begint dinsdag om 16.00 uur. Tegelijkertijd wordt het duel tussen Senegal en Equador gespeeld.

De vermoedelijke opstelling: Noppert; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké, Blind; De Roon, De Jong; Gakpo, Memphis, Janssen.