Afgetreden president over opstappen clubleiding Juventus: 'Eenheid was verdwenen'

Afgetreden president over opstappen clubleiding Juventus: 'Eenheid was verdwenen'

29-11-2022 07:51 Laatste update: 09:49
11

Juventus maakte maandagavond bekend dat de complete clubleiding opstapt. Andrea Agnelli, die zijn taken als president heeft neergelegd, legt in een brief aan het personeel uit hoe de beslissing tot stand is gekomen. 

Volgens diverse Italiaanse media heeft de opvallende beslissing te maken met een onderzoek naar valsheid in geschrifte. De Turijnse rechtbank verdenkt De Oude Dame ervan tussen 2019 en 2021 te hebben gefraudeerd met de boekhouding. 

Dat klopt niet, zo stelt Agnelli in een brief, gepubliceerd door Sky Sport Italia. 'Als het team geen eenheid meer is, dan stelt dat de tegenstanders in staat om je pijn te doen, en dat kan fataal zijn. Op dat moment moet je scherp van geest zijn om de schade te beperken. We staan voor een delicaat moment als club, en de eenheid is verdwenen. Het is beter om samen te gaan om een nieuw team de kans te geven de wedstrijd een andere wending te geven.'

Juventus kent tot nu toe een behoorlijk matig seizoen. Het staat nog wel derde in de Serie A, maar kon geen potten breken in de Champions League. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri werd derde in de groepsfase.