Heerenveen zet in op terugkeer: oude bekende Van Amersfoort in beeld

Heerenveen zet in op terugkeer: oude bekende Van Amersfoort in beeld

29-11-2022 11:10 Laatste update: 12:25
13

Tim van Duijn

Het WK in Qatar is nog altijd in volle gang, maar sc Heerenveen bereidt zich op de achtergrond voor op de herstart van de Eredivisie. De club heeft in de zoektocht naar versterking het oog laten vallen op oude bekende Pelle van Amersfoort, weet VoetbalPrimeur.

De 26-jarige Van Amersfoort zou door Heerenveen transfervrij ingelijfd kunnen worden, omdat zijn contract bij Cracovia Kraków in Polen afgelopen zomer afliep. Club en speler zijn met elkaar in gesprek. Duidelijk is dat Heerenveen op zoek is naar een middenvelder die in de vorm van goals en assists bij zou kunnen dragen.

Van Amersfoort kwam in de zomer van 2012 over uit de jeugd van ADO'20 en doorliep diverse jeugdelftallen van Heerenveen. Hij debuteerde in het seizoen 2014/2015 en eiste in de seizoenen daarna een belangrijke rol op in het Friese elftal. De afgelopen drie jaar was Van Amersfoort actief in de Poolse competitie bij Cracovia Kraków.

Heerenveen staat na veertien wedstrijden op de achtste plaats in de Eredivisie. Het neemt het op 7 januari op tegen RKC Waalwijk.