'Ik zou Xavi Simons zeker opstellen, hij kan Oranje een nieuwe impuls geven'

'Ik zou Xavi Simons zeker opstellen, hij kan Oranje een nieuwe impuls geven'

29-11-2022 14:05 Laatste update: 30-11-2022 00:01
33

Willy van de Kerkhof pleit in JUICHEN, de WK-podcast van VoetbalPrimeur, voor een basisplaats van Xavi Simons. De PSV'er kan onder meer 'spelvreugde' toevoegen aan het huidige Oranje, stelt Van de Kerkhof.

"Ik zou hem zeker opstellen", is de oud-international duidelijk tegenover deze website. Louis van Gaal hintte al naar een invalbeurt van Simons. "Op dit WK is niks appeltje-eitje, maar Qatar moet toch wel te kloppen zijn. Eén ding is belangrijk: doelpunten maken. Dan heb je een speler als Xavi Simons misschien wel nodig."

Van de Kerkhof somt vervolgens de kwaliteiten van de twintigjarige middenvelder op. "Hij is direct, kan spelvreugde brengen, is opportunistisch en aanvallend ingesteld. Ik zou hem zeker opstellen."

Van de Kerkhof ziet een parallel met het WK van 1978, toen hij met het Nederlands elftal de finale haalde. "Toen speelden we ook moeizame wedstrijden en kwam het daarna los. Na een aantal wijzigingen ging het in één keer draaien. Dat kan met Xavi Simons ook. Hij zorgt voor een nieuwe impuls."

Luister de hele aflevering van JUICHEN hier!