De Mos trapt op de rem: De helikopterview is er in Nederland gewoon niet

De Mos trapt op de rem: "De helikopterview is er in Nederland gewoon niet"

29-11-2022 16:05
10

Aad de Mos trapt op de rem na de eerste twee wedstrijden van het Nederlands elftal op het WK. Dat zegt hij in gesprek met VoetbalNieuws. Tegen Ecuador kwam de ploeg van bondscoach Louis van Gaal maar moeilijk van de grond en daardoor rijst de vraag in hoeverre Nederland kansmaakt op de eindzege. 

"Het poule-idee was dat het allemaal makkies waren, maar ik heb een beetje op de rem getrapt", zegt De Mos. "De helikopterview is er in Nederland gewoon niet. Wij denken dat er alleen in Spanje, Argentinië, Brazilië en Engeland gevoetbald wordt. Maar de lastige tegenstanders zijn landen als Ecuador. Die zijn natuurlijk vierde geworden en zij hebben Peru, Colombia en Chili achter zich gelaten, dus het is wel een goede tegenstander."

Desondanks ligt Nederland op poleposition om de volgende ronde van het WK in Qatar te halen. Die moet dinsdagmiddag gehaald worden. "Maar we spelen niet goed. Dus ik maak me wel een beetje zorgen voorin. Er is maar één speler in vorm en dat is Gakpo. Dat is te weinig om potten te breken."

Maar of het goed komt tegen Qatar? De Mos denkt van wel. "Het wordt 3-0 voor Nederland."