Gakpo schrijft geschiedenis met meerdere records na derde goal op het WK

Gakpo schrijft geschiedenis met meerdere records na derde goal op het WK

29-11-2022 17:06 Laatste update: 17:14
27

Cody Gakpo heeft dinsdagavond geschiedenis geschreven door zijn doelpunt tegen Qatar. Niet alleen is hij samen met Wesley Sneijder de speler die met het hoofd, zijn linker- en rechterbeen scoorde op een WK. Hij is ook de enige Nederlander ooit die een goal maakte in zijn eerste drie WK-wedstrijden.

Tegen Ecuador kwam Gakpo al gelijk met teamgenoot Memphis Depay. Hij maakte ooit in zijn eerste twee WK-wedstrijden een doelpunt. Gakpo doet het daarin dus net nog een stapje beter dan zijn collega voorin. De aanvaller van PSV stond in zijn interlands vóór dit WK op twee doelpunten in negen wedstrijden. Uiteindelijk maakte hij dit seizoen voor club en land zeventien goals en gaf hij achttien assists.

Gakpo is nu ook de vierde Nederlander die drie keer op rij scoort op een WK. Johan Neeskens (1974), Dennis Bergkamp (1994) en Wesley Sneijder (2010). Op dit moment is de aanvaller ook de topscorer van dit WK samen met Kylian Mbappé (Frankrijk) en Enner Valencia (Ecuador). Bij een overwinning van Nederland tegen Qatar is Oranje in ieder geval zeker door naar de knockout-fase op dit WK.