Memphis duidelijk: Ik ben er ook wel klaar mee om dat de hele tijd te horen

Memphis duidelijk: "Ik ben er ook wel klaar mee om dat de hele tijd te horen"

29-11-2022 19:07
22

Memphis Depay wil het niet meer over zijn fitheid hebben. De fysieke gesteldheid van de aanvaller is al weken het onderwerp van gesprek, maar hij voelt nu helemaal zich goed. Memphis wil zich graag focussen op sportieve zaken, want hij weet dat er nog veel moet gebeuren bij Oranje.

Voor het eerst sinds zijn veelbesproken blessure verscheen Memphis weer aan de aftrap bij Oranje tegen Qatar. Hij deed in totaal 65 minuten mee. "Qua fitheid voel ik me wel goed, moet ik zeggen", zegt de spits tegen de NOS. "Ik kon veel loopacties in de diepte maken en in mijn benen voelde ik me sterk. Qua ademhaling ook, dus qua fitheid zit het wel goed. We hebben voor een opbouwend plan gekozen, dat is nooit snel genoeg voor mij."

Zijn oude niveau heeft Memphis nog niet kunnen aantikken op het WK. "Ik vind het soms moeilijk om daar de vinger op te leggen. Je moet gewoon wedstrijden spelen en dan krijg je vanzelf dat gevoel. Vandaag gaat die bal er helaas niet in, maar ik kom wel in de posities. Het moet beter nog. Het moet als team ook beter om van grote landen te kunnen winnen, inderdaad. Dat weten we en daar gaan we aan werken. Maar bij vlagen hebben we vandaag ook goed gecombineerd."

Memphis wil het vanaf nu eigenlijk niet meer over zijn fitheid hebben. "Ik hoop het niet. Ik ben er ook wel klaar mee om dat de hele tijd te horen. Volgens mij is morgen de eerste dag dat ik vrij ben en niet met de wisselspelers aan de bak hoef. Ik voelde me goed en had nog door gekund. Ik ben nu fit en daar hoeven we het niet meer over te hebben. Ik moet me nu focussen op goed en belangrijk zijn voor het team. Zo moeten we verder gaan bouwen naar iets moois."