'Je ziet dat dit nu echt niet werkt, want het spel van Oranje is om te huilen'

'Je ziet dat dit nu echt niet werkt, want het spel van Oranje is om te huilen'

29-11-2022 22:59 Laatste update: 23:39
48

Marciano Vink is niet tevreden over de spelerskeuze van Louis van Gaal tijdens de WK-wedstrijden van Oranje. De analist is blij met het resultaat van het Nederlands elftal tijdens de groepsfase, maar hij zou wel graag eens andere spelers zien.

"Er valt nog zo veel te winnen voor Oranje", vertelt Vink dinsdagavond bij WK-Praat op ESPN. "Je moet nu echt wel de juiste mensen erin gaan zetten die wel iets extra’s brengen en wel die nieuwe energie geven. Je ziet dat dit echt niet werkt, want het resultaat was goed alleen het spel was om te huilen." Voor de wedstrijd werd in Nederland er al veel geroepen om bijvoorbeeld Xavi Simons en Jeremie Frimpong te laten spelen. Van Gaal hield ook in de wissels vast aan zijn vaste invallers als Wout Weghorst en Steven Berghuis. 

Vink ziet net als een groot gedeelte van Nederland wel twee uitblinkers bij Oranje. "Degene die er nu natuurlijk echt bovenuit steekt is Cody Gakpo en kort daarachter komt Frenkie de Jong. Voor de rest vond ik Virgil van Dijk vandaag goed, hij deed echt zijn best. Verder vind ik iedereen op dit moment gewoon plichtmatig, of gewoon helemaal niet in vorm."